Medicinska kozmetologija i savjetovanje
Date:May 01, 2013

IPL – Depilacija

IPL uklanjanje dlačica je potpuno siguran i djelotvoran postupak. Vidljiva svjetlosna zraka  IPL uređaja  primjenjuje se na određeni dio tijela. Dlačica koja sadrži pigment melanin upija svjetlosnu energiju i pretvara je u toplinu a da pritom ne ošteti kožu. Toplina prodire do korijena dlake (folikula)  i onesposobljuje ga za daljnji rast dlačica. Nakon provedene terapije fotodepilacije, novim korijenima dlačica potrebno je, ovisno o pojedincu, oko pet do deset godina da se ponovo formiraju.

Preporučamo da najmanje dva tjedna prije tretmana ne čupate dlačice. Nije nužno da su vidljive (npr. neobrijane) važno je da su folikuli ostali u koži. Dakle, IPL zraka putuje kroz dlačicu i uništiti stanice koje su odgovorne za njen ponovni rast.

Lasersko i IPL uklanjanje dlačica ne preporuča se samo u iznimnim slučajevima: tijekom trudnoće, ako ste skloni keloidima, ako redovito odlazite u solarij, kao i onima koji se liječe lijekovima koji mogu izazvati fotoosjetljivost. Za sve ostale IPL fotodepilacija  je idealan postupak za uklanjanje neželjenih dlačica.

Pazuh_prije

Slika pazuha prije tretmana IPL uređajem ELORA

 

 

 

 

 

 

 

Pazuh_nakon

Slika pazuha nakon tretmana IPL uređajem ELORA